Sušené lístky máty peprné se skvěle hodí k přípravě čaje, který je mírně chladivý a skvěle se hodí k pití po tučném a těžkém jídle. Také v letních dnech oceníte jeho svěží chuť a vůni, můžete jej pít teplý i studený. Jako velmi oblíbený nápoj oslazený cukrem figuruje především v marocké kuchyni.
Máta by se neměla užívat dlouhodobě a ve velkých dávkách. Není vhodné při kojení (snižuje produkci mléka) a pro kojence.
V kosmetice se máta používá hlavně v zubních pastách, mýdlech, vlasových vodách a dalších. Při zápachu z úst je vhodné si vyplachovat ústa nálevem z máty (případně z dalších bylin: šalvěj, levandule, měsíčku, heřmánku, ...)
Máta peprná - normální trávení, relaxace, spánek
Jednu polévkovou lžíci usušeného bylinného čaje přelijte 0,25l vroucí vody a nechte 10-15 minut luhovat, potom sceďte. Připravujte vždy čerstvý, bezprostředně před použitím. Čaj se pije teplý 2x - 3x denně. Nepřekračujte doporučené denní dávkování, uchovávejte mimo dosah dětí. Uchovávejte v suchu, při teplotě do 25ºC a vlhkosti do 70%.
Hmotnost: 40g (± 3g)